misschien gek, maar

ik kwam er 'toevallig' achter, dat dit het leven is dat bij mij past.

Het ondernemerschap heb ik nooit als optie gezien. Voor mijn vader was het logisch en normaal om een diploma op zak te hebben om vervolgens in loondienst te gaan. Dit is dan ook wat ik altijd geloofde. En eerlijk gezegd, daar kon ik mij goed in vinden.

Het kwam daarom ook als shock dat ik mij had ingeschreven bij KvK. Ja, die shock geldt ook voor mij, terwijl ik zelf de handtekening had gezet. Achteraf gezien is het ondernemerschap niet ver van de boom gevallen. Mijn opa had namelijk een eigen autozaak. En mijn andere opa heeft vroeger een eigen café gerund (nee, dat betekent helaas geen gratis drankjes).

maar hoe ben ik van "ik moet een diploma"

naar "ik heb me ingeschreven" gegaan?

Vroeger deed ik ongelooflijk veel knutselen. Ja, als 8-jarig meisje, deed ik ‘knutselen’. Ik was zo’n meisje die zich drukker maakte om de lay-out van een verslag dan om de inhoud. Je wilt niet weten hoe mijn samenvattingen eruit zien *on fireee* (okeoke, als je ze graag wilt zien mag dat hoor).

Doordat ik zo creatief ben, was er geen andere mogelijkheid voor mij. Ik wilde grafisch vormgever worden en dingen ontwerpen. Het logische om te doen is dan je diploma halen en beginnen als vormgever. Maar nee, bij mij niet! Mijn hele leven maakte ik de minst logische (en slimme?) keuze. Ik heb wel de opleiding mediavormgeving gevolgd, maar ben na 3,5 jaar gestopt. Waarom? Omdat ik school niet leuk vond. Ja, zelfs dat ene jaartje was me nog te lang. – Serieus? – Ja! Serieus!

Daardoor had ik een tussenjaar

maar grafisch vormgever..

Dat was wel nog steeds mijn droom. Daarom ben ik meegaan doen aan online ontwerp wedstrijden. Fast forward: ik won een wedstrijd en vond het super. Die gene wilde graag met mij verder, maar daarvoor moest ik een KvK hebben. Je kunt het al raden toch? Zonder plan heb ik mij als 18-jarig meisje ingeschreven, en ben ik een (hobby) bedrijfje begonnen.

Maar remember wat ik zei over een diploma hebben? Dat speelde nog steeds in mijn hoofd en werd ook nog steeds aangespoord door mijn vader. Daarom ben ik apothekersassistent gaan volgen. Ja iknow, heel wat anders. Ik wilde opeens geen – 40 uur bureau baan – meer. Mijn bedrijfje ben ik als hobby naast het studeren blijven doen. Tot ik het weer had gehad met studeren. En ja, dat begon weer op te spelen vlak vóór de examens. Voel je de bui al hangen? Yep, ik ben wéér gestopt terwijl ik nog maar twee maanden hoefde tot het papiertje. *Zucht*. Stom is het woord dat ik vaak als reactie heb gehoord.

Het heef me gebracht waar ik ben

dat papiertje kunnen ze ergens steken waar de zon niet schijnt

Een bumpy road laten we maar zeggen. Maar het heeft wonderbaarlijk goed uitgepakt. En dat met alle vóóroordelen die ik had over eigen baas zijn. Ik kan het me nu niet anders voorstellen. Moet er niet aan denken om in loondienst te zitten. Want let’s be honest, als ik graag in loondienst wou, was ik niet 2x gestopt, toch!?

Ik ben iemand die niet gelooft in toeval. Ik geloof dat alles gebeurd voor een reden. Als ik geen tussenjaar had gehad, was ik nooit meegaan doen aan online wedstrijden. Als ik specifiek niet dié ene wedstrijd had gewonnen, had ik me nooit ingeschreven bij KvK.

Soms denk je dat je goed op weg bent. Dat je misschien (onbewust) iets doet voor iemand anders. Omdat je dit hebt meegekregen of omdat je het nooit geprobeerd hebt. Wat het ook is, vroeg of laat komt het er wel uit. Misschien doe jij ook nog twee dingen tegelijk. Run je een bedrijf én zit je ook nog in loondienst. Maar eerlijk.. stoppen in loondienst klinkt wel lekker toch?

maar om dat te kunnen,

heb je meer klanten nodig

Of een consistent inkomen. Want dan krijg je geen vast loon meer elke maand, en dat is spannend! Daarom wil jij groeien en meer inkomen krijgen, om te doen wat je graag wil, toch? Uh duh, anders was je dit niet aan het lezen. Want een professionele branding helpt je met groeien. En alles gebeurd met een reden. Of is het puur toeval dat jij mij bent tegengekomen? Ik geloof van niet! 😉

Ik heb ondertussen al meer dan 50 ondernemingen mogen helpen met het opzetten van een prachtig merk. Omdat ik met veel verschillende branches heb gewerkt, weet ik veel over strategie en wat wel (en óók niet) werkt voor je ideale klant. 

 

Ook kun je bij mij terecht als je een beperkt budget hebt. Ik denk graag met je mee over hoe we een pakket op maat kunnen maken die past bij jou en je budget. Laten we samen een geweldige strategie en branding neerzetten voor het laten groeien van je onderneming! 

al 50+ ondernemingen mogen helpen

nu even een paar

nutteloze feitjes

wil jij een

gesprek inplannen

Laten we gezellig praten over je onderneming. Als je geïnteresseerd bent in een dienst of graag wil weten waar ik jou mee kan helpen, stuur mij dan zeker een berichtje. We kunnen dan vrijblijvend een gezellig gesprekje inplannen. Dan kan ik meteen alle vragen beantwoorden die jij hebt!

NAOMI DE LAAT

INFO@NAOMIS-DESIGN.NL

KVK  74535269

Pr. Christinastraat,

28 Echt